Haartransplantatie

Haartransplantatie wordt in Nederland steeds populairder. Eigenlijk is dit ook niet gek, want er zijn ook steeds meer mensen die met kaalheid te maken krijgen. Haaruitval kan verschillende redenen hebben. Vaak ligt de oorzaak echter bij het ouder worden. Ook kunnen hormoonschommelingen de oorzaak zijn van haaruitval. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat vrouwen tijdens de menopauze meer last krijgen van haaruitval en in sommige gevallen kan dit behoorlijke cosmetische problemen opleveren. Toch zijn het over het algemeen de mannen die het meest last krijgen van haaruitval. Bij mannen gaat dit vaak gepaard met ouderdom en dat is ook de reden waarom ten heden dage meer mannen gebruik maken van een haartransplantatie dan vrouwen. Toch kan dit ook voor vrouwen een goede optie zijn. Een haartransplantatie stelt u immers in staat weer uw eigen haar terug te krijgen. Ook al is de dichtheid niet hetzelfde als vroeger, toch kunt u een mooie bos haar krijgen door deze ingreep. Voelt u zich onzeker door uw groeiende kaalheid, dan kunt u met behulp van een haartransplantatie toch een uitermate natuurlijk resultaat verkrijgen. Bovendien kun u dit haar op dezelfde manier verzorgen als uw eigen haar, dus gewoon lekker kammen, wassen en eventueel opsteken.

Haartransplantatie

Denkt u eraan om een haartransplantatie te laten doen, dan komt hier heel wat bij kijken. Een haartransplantatie is immers een echte ingreep en is niet zo eenvoudig als het opzetten van een pruik. Daarnaast kunnen er ook bijwerkingen zijn en moet u rekening houden met het uiteindelijke resultaat. Het is daarom ook goed om zich van tevoren te informeren over de kosten, eventuele bijwerkingen, het slagingspercentage en de beste klinieken in Nederland – of in het buitenland – waar u met een gerust hart een haartransplantatie kunt laten doen.

 

Haartransplantatie.

Haartransplantatie.

 

Is een haartransplantatie vrouwen ook mogelijk?

In onze cultuur en met name in onze maatschappij heerst het beeld dat een mooie bos haar hoort bij aantrekkelijke en gezonde mensen. Vaak is dit echter met name op vrouwen van toepassing. Het is dan ook niet gek dat het meestal vrouwen zijn die lijden onder een ongezond zelfbeeld als ze last hebben van haarverlies. Dit kan ook een beperkend effect hebben op het dagelijks leven. Nu heeft men als vrouw verschillende mogelijkheden om dit probleem aan te pakken. Zo is het mogelijk om een pruik te dragen of andere cosmetische accessoires te gebruiken om de naderende kaalheid te verbergen. Toch ziet dit er vaak niet natuurlijk uit en het is geen oplossing voor de lange termijn. Bij een haartransplantatie is het anders. Hierdoor groeit namelijk uw eigen haar terug, dat u ook op dezelfde manier kunt behandelen. Het haar blijft tevens de rest van uw leven groeien, zodat u uiteindelijk weer een weelderige bos haar heeft. Een haartransplantatie is daarmee ook vaak de beste manier voor vrouwen om kaalheid tegen te gaan.

Wat zijn de haartransplantatie kosten?

Voordat u een haartransplantatie overweegt, is het natuurlijk beter om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. Zo kunt u er ook zeker van zijn dat de behandeling in uw budget past en betaalbaar is. De kosten van een dergelijke behandeling is echter wel afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan een haartransplantatie een ander kostenplaatje met zich meebrengen per haarkliniek. Daarnaast speelt ook uw persoonlijke situatie een rol, en natuurlijk uw eigen voorkeuren. Omdat er verschillende behandelmethoden bestaan, speelt ook dit een rol bij de kosten, evenals de kwaliteit van uw eigen haar zowel als uw kaalheid. De haartransplantatie kosten zijn vaak de reden waarom mensen besluiten deze behandeling niet te ondernemen. De haartransplantatie kosten in Nederland liggen vaak rond de 2.000 euro en meer voor een kleine behandeling. Heeft u echter een grotere behandeling nodig, dan kunt u rekenen met een kostenplaatje van rond de 10.000 euro. Dit is uiteraard geen klein bedrag en voor veel mensen vaak simpelweg onmogelijk om te betalen. Er wordt dan ook soms gekozen voor een behandeling in het buitenland waar de prijzen beduidend lager liggen. Hier gaan we een later nog dieper op in.

Haartransplantatie prijzen

Waar u wel rekening mee moet houden is dat er over het algemeen een hoge kwaliteitsgarantie geldt in Nederland. Wilt u de haartransplantatie ergens anders laten doen, dan bent u niet altijd van dezelfde kwaliteit gegarandeerd. Door haartransplantatie prijzen van verschillende klinieken te vergelijken, kunt u al snel bepalen waar u het voordeligst een behandeling kunt ondergaan. Dit kan u al gauw enkele duizenden euro’s schelen en is dus meer dan de moeite waard.

Haartransplantaties in het buitenland

Omdat de kosten voor een haartransplantatie in Nederland behoorlijk hoog liggen en voor sommige mensen niet te betalen zijn, kiezen veel mensen ervoor om een behandeling te ondergaan in het buitenland. Bij verschillende klinieken die bij het Centrum zijn aangesloten is het ook mogelijk om een haartransplantatie op afbetaling te doen. Op deze manier kunt u de behandeling in termijnen betalen. Hierdoor is het voor veel mensen toch mogelijk om een kwalitatief hoogstaande behandeling te laten uitvoeren. Een haartransplantatie in Belgie was voorheen nog een populaire keuze. Enkele jaren geleden was het namelijk veel goedkoper om hier een haartransplantatie te laten doen. Ten heden dage zijn de prijzen echter bijna gelijk aan Nederland en in sommige gevallen kan het zelfs duurder uitvallen. Een andere populaire keuze is een haartransplantatie in Turkije te laten doen. De prijzen kunnen in dit land behoorlijk verschillen en in sommige klinieken in Istanbul zijn de kosten van een haartransplantatie gelijk aan Nederland. Toch zijn er ook klinieken waar men soms minder dan de helft kwijt is aan deze behandeling. Wel is het belangrijk op te merken dat de kwaliteit vaak niet op hetzelfde niveau ligt als in Nederland en dat er soms ook geen nacontroles zijn. Deze controles zijn echter van groot belang om de gezonde groei van het haar te garanderen.

Meer informatie vinden op een haartransplantatie forum

Denkt u er serieus aan om een haartransplantatie te ondergaan, dan kunt u meer lezen over dit onderwerp op een haartransplantatie forum. Hier kunt u bovendien haartransplantatie ervaringen lezen van mensen die deze behandeling ondergaan hebben in Nederland en in het buitenland. Een populair forum waar mensen duizenden ervaringen delen is Haarweb. Hier kunt u ook interessante discussies volgen en meer informatie vinden over verschillende klinieken in binnen- en buitenland. Tevens is er informatie te vinden over de verschillende behandelingsmethoden. Wat dit forum echter zo interessant maakt, is dat veel mensen hier voor en na foto’s delen, zodat u zichzelf een beeld kunt maken van wat u kunt verwachten. Zeker de moeite waard dus!

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons