Haaruitval

Haaruitval tegengaan speelt een belangrijke rol in het leven van mannen en vrouwen die te maken krijgen met kaal worden. Haaruitval bij mannen én haaruitval bij vrouwen is voor veel mensen een groot probleem dat hen behoorlijk onzeker maakt. Dat is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat in deze moderne tijd het uiterlijk een grote rol speelt. Zowel in ons privéleven als op het werk zien we er graag goed verzorgd uit zodat we met voldoende zelfvertrouwen diverse situaties tegemoet kunnen treden. We vinden het van belang om met ons uiterlijk op aangename wijze indruk te maken op familie, vrienden, collega’s en zakenrelaties. De meeste mensen kiezen dan ook met veel aandacht hun kleding, schoenen en accessoires uit bij het samenstellen van een smaakvolle outfit.

Haaruitval oorzaken

Ook gezond haar in een leuke coupe hoort voor veel dames, heren en kinderen zeker thuis een moderne look. Wanneer u wordt geconfronteerd met haaruitval, kan dit u zo onzeker maken dat het echt een obsessie wordt die het dagelijks functioneren in de weg staat. Een aangename manier van leven komt hierdoor onder druk te staan en maakt mensen vaak somber en gespannen. Er zijn veel verschillende oorzaken voor kaalheid aan te wijzen. Soms is overmatig haarverlies slechts tijdelijk en verdwijnt het probleem vanzelf weer. Maar veel vaker is haaruitval helaas blijvend en gaan mensen op zoek naar een oplossing.

Haaruitval.

Haaruitval.

Haaruitval door stress

Gelukkig brengt onze moderne tijd ook met zich mee dat er diverse succesvolle methoden en middelen zijn die haaruitval tegengaan of beperken. [strong]Haaruitval door stress][/strong] is bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem dat goed te behandelen is. Het leven staat vandaag de dag bol van de verplichtingen op het werk en in de thuissituatie. Wanneer u een baan hebt waarin veel van u gevraagd wordt, terwijl u ook nog eens een druk gezinsleven hebt waarin uw kinderen, huishouden en sociale contacten veel van uw tijd opeisen, dan ligt stress al snel op de loer. Voor u het weet vraagt u teveel van uzelf en uit dit zich in diverse geestelijke en lichamelijke klachten. Haaruitval door stress treedt daarbij vaker op dan u denkt. Dit is beslist een vervelende consequentie van een zwaar belaste levensstijl. Een goede oplossing vraagt daarom uw aandacht. Het terugdringen van stress is een eerste vereiste. U doet er goed aan om regelmatig te ontspannen en eventueel hulp te zoeken om de stress te kunnen verminderen.

Stress zorgt voor een toename van de adrenaline in uw bloed. Deze adrenaline komt in aanraking met de talgklieren en de hoofdhuid, en zorgt er daardoor op zijn beurt weer voor dat haaruitval wordt verergerd door de productie van teveel melkzuur. Wanner stress de boosdoener is bij haaruitval, dan moet om te beginnen de doorbloeding van uw hoofdhuid snel worden verbeterd. Doormiddel van hoofdhuidmassage kan de doorbloeding effectief worden gestimuleerd. Daarnaast kunnen speciaal ontwikkelde lotions of shampoos een goede bijdrage leveren aan een optimale conditie van de hoofdhuid. Deze middelen zorgen voor een snelle verwijdering van het teveel aan melkzuur in de hoofdhuid. Voor haaruitval bij mannen en ook voor haaruitval bij vrouwen is dit, naast het voorkomen van stress, veelal een uitstekende remedie. U kunt zich het beste door een specialist laten adviseren welke shampoos en lotions u in uw specifieke situatie het beste kunt gebruiken.

Erfelijke haaruitval en haarverlies door ziekte en medicijnen

De meest voorkomende reden voor haarverlies is de [strong]erfelijke haaruitval[/strong]. De oorzaak hiervan ligt meestal op hormonaal gebied. Dihydrotestosteron (DHT) is een hormoon dat bij mannen en vrouwen voorkomt en dat ontstaat vanuit het mannelijke hormoon testosteron. Soms wordt DHT onvoldoende afgebroken. Door in het haarwortelzakje een verkeerde verbinding aan te gaan, zorgt DHT ervoor dat het haar minder goed groeit. Op termijn sterft het haarzakje hierdoor volledig af zodat de haargroei helemaal stopt. Dunne plekken in het haar of volledige kaalheid zijn het vervelende uiteindelijke gevolg van dit proces van erfelijke haaruitval. Vooral bij haaruitval bij mannen is erfelijkheid in veel gevallen de reden.

Naast erfelijke factoren kunnen ook ziekte en medicijngebruik een ongunstige invloed hebben op de natuurlijke haargroei en haaruitval. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende haarziekten aan te wijzen als boosdoener. Uw specialist kan u er alles over vertellen en u een adequate oplossing bieden.

Vooral ook een nare ziekte als kanker is in onze maatschappij een regelmatig terugkerende reden voor haaruitval en volledige kaalheid. Chemokuren en bestralingen zijn vaak goede manieren om kanker te bestrijden maar hebben tegelijkertijd helaas veel vervelende bijwerkingen. Haaruitval is een zeer bekende reactie van het lichaam op de toepassing van methoden en medicijnen tegen diverse vormen van kanker. Soms levert het zelfs een blijvende verminderde haargroei of kaalheid op. Behalve kanker zijn een verminderde werking van de schildklier, ijzertekort en medicijngebruik voor diverse aandoeningen, regelmatig de oorzaak voor het optreden van haaruitval.

Succesvol haaruitval tegengaan

Met moderne technieken, materialen en behandelmethoden, kan haaruitval steeds vaker succesvol worden verholpen. Goede en gevarieerde voeding is zonder meer een uitstekende basis voor gezond haar. Daarnaast kunnen het gebruik van speciale shampoos, lotions en hoofdhuidmassage vaak een goed resultaat bewerkstelligen. Bij echte problematische haaruitval zijn er goede oplossingen mogelijk zoals de toepassing van pruiken en haarstukjes. Tegenwoordig zijn deze zo goed gemaakt dat ze niet van uw echte haar te onderscheiden zijn.

Vooral haartransplantatie is een behandelmethode die voor veel mensen zeer goed werkt. Hierbij worden met een geavanceerde techniek haren op andere plaatsen van uw lichaam verwijderd en aangebracht op uw hoofdhuid. Een tijdrovende maar in veel gevallen een zeer effectieve manier om weer een volle en gezonde bos haar op uw hoofd te laten ontstaan. Er zijn diverse vormen van haartransplantatie. Bij het Haartransplantatie centrum kunnen wij in samenspraak met u onderzoeken welke manier het beste voor u werkt. Wij hebben een professionele en goed bekend staande kliniek waar deskundige specialisten u met raad en daad terzijde staan wanneer haaruitval voor u een probleem geworden is dat uw leven beheerst. Op onze website haartransplantatiecentrum.nl kunt u alvast veel interessante informatie doornemen en het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een eerste afspraak waarin wij samen met u op zoek gaan naar een optimale oplossing voor uw specifieke problemen met haaruitval! Vanzelfsprekend spreken wij alle voorwaarden en de kosten van uw behandeling ook graag duidelijk en volledig met u door zodat u op alle fronten weet waar u aan toe bent!

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons