Kylie Jenner, Gerard Joling en veel collega-celebreties lijken met hun cosmetische ingrepen voor een trend te hebben gezorgd. Anno 2015 zou ruim de helft van de Nederlanders zelfs plastische chirurgie overwegen.

Dat blijkt uit onderzoek van De Kliniekbemiddelaar. De populairste behandelingen zijn tegenwoordig ooglidcorrecties, botox/fillers en borstvergrotingen. Hoewel haartransplantaties nog niet in deze top 3 staan, lijken deze ook steeds populairder te worden. Net als bijvoorbeeld Gerard Ekdom, Andy van der Meijde en Gerard Joling zou inmiddels 1 op de 10 Nederlanders ook wel een volle coupe met wat ‘nieuw’ haar willen. Ook de bilvergrotingen en billiften zitten in de lift. Misschien wel dankzij het veelbesproken achterwerk van Kim Kardashian, is het aantal aanvragen alleen al in het laatste kwartaal met maar liefst 250% toegenomen.

1 op 10 nederlanders overwegen haartransplantatie

Waar er tientallen jaren een taboe rustte op het ondergaan van plastische chirurgie, komen steeds meer BN’ers tegenwoordig eerlijk uit voor hun cosmetische ingrepen. Zo gaf Roxeanne Hazes onlangs toe dat zij weleens fillers voor haar lippen gebruikt. Bij de doorsnee Nederlander gaat het alleen vaak niet enkel om een upgrade van het uiterlijk. Volgens de cijfers zou 29% van de ondervraagden het vooral doen vanwege lichamelijke klachten en 24% door psychische problemen. Hieronder vallen ook de gevolgen van pesterijen.

Bron: Shownieuws SBS6

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons