Haartransplantatie kosten

Begint uw haar steeds dunner te worden, loopt de haarlijn al terug of heeft u zelfs al last van kale plekken op uw hoofd? Kaalheid kan behoorlijk vervelend zijn, en komt met name bij mannen voor, ook al kunnen vrouwen hier ook last van hebben. Sommige mensen accepteren hun altijd meer naar achter schrijdende haarlijn, maar velen voelen zich hier niet lekker bij. Een mooie haardos hoort nou eenmaal bij een gezond en succesvol persoon. Als we onszelf met weinig of geen haar zien, is dat meestal erg moeilijk te accepteren. Het hoeft echter niet zo te zijn dat u voor de rest van uw leven kaal moet rondlopen. Er zijn tegenwoordig immers voldoende mogelijkheden om weer een mooi kopje met haar te krijgen. Een pruik is een goed voorbeeld hiervan. Deze oplossing is echter niet voor iedereen bevredigend en ziet er ook niet altijd even natuurlijk uit. Een andere mogelijkheid is een haartransplantatie. Een haartransplantatie zorgt ervoor dat u weer uw eigen haar krijgt en ziet er natuurlijk een stuk beter uit dan de meeste andere behandelingen. Het nadeel hiervan is echter het kostenplaatje, want enkele duizenden euro’s bent u hiervoor gemakkelijk kwijt. Wel zijn er mogelijkheden om een haartransplantatie goedkoper te laten doen.

Wat kost een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn aanzienlijk. Echter hebben verschillende factoren een invloed op de kosten van een haartransplantatie. Zo betaald u bijvoorbeeld meer voor een grotere ingreep. Dit houdt in dat u ook meer geld kwijt bent, als u al meer last heeft van kalende plekken. Wilt u echter alleen een terug schrijdende haarlijn tegengaan, dan kunt u voor een bedrag van rond de 2000 euro al een hoogwaardige haartransplantatie laten doen. Ook dit bedrag is voor veel mensen echter niet altijd te betalen. Grotere ingrepen kunnen al gauw oplopen tot 10.000 euro. Hoeveel u uiteindelijk betaald is afhankelijk van de kliniek waar u voor kiest, de mate van kaalheid en uw eigen persoonlijke voorkeuren. Er bestaan bijvoorbeeld ook mogelijkheden om een haartransplantatie in het buitenland te doen tegen lagere kosten. Turkije en Polen bieden zo een haartransplantatie aan voor vaak minder dan de helft van wat u in Nederland zou betalen. Hier zit echter ook een keerzijde aan. Wat u natuurlijk wel moet bedenken is dat u door een dergelijke ingreep weer uw eigen haar terug krijgt, wat u ook kunt behandelen als echt haar. U kunt het wassen, drogen en stylen, zonder dat u problemen krijgt.

Haartransplantatie kosten Turkije

Veel mensen besluiten uiteindelijk toch een haartransplantatie te doen, maar dan wel niet in Nederland. Het moet wel gezegd worden dat Nederland enkele van de beste klinieken heeft die gespecialiseerd zijn in haartransplantaties en u hier ook de kwaliteit van de ingreep kunnen garanderen. In Turkije zijn er een groot aantal haartransplantatie klinieken die elk hun eigen prijs hanteren. In Istanboel bijvoorbeeld, zijn er ook klinieken die dezelfde prijs vragen als klinieken in Nederland. Daar schiet u uiteraard niets mee op. De meeste goedkope klinieken bevinden zich dan ook buiten Istanboel. In deze klinieken bent u vaak veel minder kwijt dan in Nederland. In sommige gevallen betaald u hier zelfs minder dan de helft. Wel moet u rekening houden met bijkomende kosten van de vliegreis en natuurlijk het verblijf. Ook deze kosten kunnen namelijk flink oplopen, waardoor u uiteindelijk wellicht bijna net zoveel krijt bent. De kwaliteit van een haartransplantatie in Turkije is bovendien ook niet altijd gewaarborgd. Ook kunnen er problemen ontstaan met de nacontroles. Is er bijvoorbeeld iets mis, moet u alsnog helemaal afreizen naar Turkije om de kliniek te bezorgen. Zo lopen de kosten snel op en dit zorgt uiteraard ook voor veel frustratie. Op verschillende fora online kunt u ervaringen lezen van mensen die een haartransplantatie in Turkije hebben ondergaan bij verschillende klinieken. Wilt u graag een goedkope haartransplantatie laten doen in het buitenland, informeert u zich dan goed zodat u precies weet wat u te wachten staat en het beste besluit kunt nemen.

Heeft u recht op een haartransplantatie kosten vergoeding?

Een logische vraag, als u kijkt naar het kostenplaatje van een haartransplantatie, is natuurlijk of u wellicht recht hebt op een vergoeding van uw zorgverzekeraar wanneer u een haartransplantatie wilt laten doen. Jammer genoeg is hier niet altijd een eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw huidige polis. Meestal is er echter weinig kans op een vergoeding. Zorgverzekeraars geven meestal alleen een vergoeding wanneer uw kaalheid wordt veroorzaakt door een medische reden. Heeft u bijvoorbeeld een ziekte waardoor u uw haar kwijt bent? Of is er sprake van haaruitval of kaalheid na een ernstig ongeluk? In deze gevallen is het meestal wel mogelijk dat u recht hebt op een vergoeding. Een andere reden waarom een zorgverzekeraar een vergoeding zou kunnen geven, is wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Heeft u bijvoorbeeld last van ernstige psychische problemen door uw kaalheid en kunt u dit ook bewijzen, dan kunt u dit voorleggen aan uw verzekeraar. Deze heeft dan echter zelf de keuze of hij voldoet aan uw verzoek. Let er wel op dat u dan ook door een psycholoog onderzocht moet worden en dat het ook dan erg moeilijk is om aan te tonen dat u in ernstige mate problemen heeft door haarverlies of kaalheid.

Zijn haartransplantatie kosten aftrekbaar?

Voor de belastingaftrek gelden eigenlijk dezelfde regels als voor de zorgverzekeraar. Wist u dat ziektekosten in sommige gevallen ook aftrekbaar zijn van uw belasting? Dit komt echter ook alleen maar voor als er sprake is van medische noodzaak. Ook hier zult u dus moeten aantonen dat de kaalheid ontstaan is door een ongeluk of ziekte, of dat u ernstige psychische problemen heeft opgelopen door het verlies van uw haardos. Het komt echter maar zelden voor dat u deze kosten inderdaad ook kunt aftrekken. Simpelweg omdat er maar weinig mensen zijn die echt extreme problemen ondervinden van kaalheid. Denkt u echter in deze groep te vallen, dan is het zeker een poging waard om dit te onderzoeken. Informeer hiervoor dan ook goed bij uw belastingadviseur. Deze kan u hiermee verder op weg helpen.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons