Haartransplantatie prijzen

Kaal worden, we zien er allemaal tegen op. Toch komt kaalheid en haarverlies ook voor wanneer er geen sprake is van ouderdom. Omdat onze maatschappij een sterke nadruk legt op een mooie bos haar, kan dit toch moeilijk te verteren zijn voor veel mensen. Haaruitval en kaalheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo is erfelijke kaalheid de meest voorkomende oorzaak van een kaal hoofd, en komt dit het meest bij mannen voor. Ook vrouwen kunnen hier echter last van hebben. Zo kunnen bepaalde ziekten en medicijnen er ook voor zorgen dat wij ons haar kwijt raken, net als een tekort aan ijzer of een vertraagde schildklier. Net zoals kaalheid vele oorzaken heeft, zijn er ook veel manieren om dit tegen te gaan. Er is geen echte behandelingsmethode die haaruitval en kaalheid geheel stopt, maar wel zijn er verschillende manieren om deze aandoening op een cosmetische wijze aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pruiken of haartransplantaties. Beide manieren zorgen ervoor dat u weer een mooie bos haar krijgt, echter hebben beiden ook voor- en nadelen. Een haartransplantatie is de natuurlijkste manier om uw haardos terug te krijgen, omdat het de haarwortel als het ware verplaatst naar een kaal deel op uw hoofd. Wel groeit zo gewoon weer uw eigen haar terug en ziet dit er ook een stuk natuurlijker uit.

De gemiddelde haartransplantatie prijzen

Voordat u een behandeling kiest, wilt u natuurlijk ook op de hoogte zijn van de prijzen van een haartransplantatie. Deze behandelingsmethode biedt vele voordelen, maar vaak kiezen mensen er toch voor om het niet te doen vanwege de hoge prijs. Een echte gemiddelde voor de kosten van een haartransplantatie is er niet, maar u kunt wel rekenen op enkele duizenden euro’s. Natuurlijk is ook deze prijs afhankelijk van vele verschillende factoren. In hoeverre bent u kaal? Wat zijn uw eigen wensen? Kiest u voor het binnen- of het buitenland en in welke kliniek wilt u deze ingreep dan laten doen? Al dit zijn vragen die een rol spelen bij de ultieme prijs. Er zijn drie grote en welbekende klinieken voor haartransplantaties in Nederland. De prijzen kunnen dan ook per kliniek verschillen. Echter kunt u er rekening mee houden dat u voor een kleine ingreep – wanneer u bijvoorbeeld alleen een beetje kalend bent – al gauw zo rond de 2000 euro kwijt bent. Bent u al flink kaal en wilt u een haartransplantatie laten doen, reken dan op een bedrag tussen de 7000 en 10.000 euro. Dit zijn voor veel mensen enorme bedragen die simpelweg niet in het budget passen.

Is een goedkope haartransplantatie ook mogelijk?

De reguliere haartransplantatie prijs is behoorlijk hoog, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet ook manieren zijn om een goedkope haartransplantatie te laten doen. Zo is het naast het laten doen van een haartransplantatie bij een van de klinieken in Nederland, ook mogelijk om een haartransplantatie in het buitenland te ondergaan. In het buitenland stikt het namelijk van de klinieken die gespecialiseerd zijn in haartransplantaties. Een aantal jaren geleden was België bijvoorbeeld nog een erg populaire keuze voor mensen die een haartransplantatie in Nederland niet konden betalen. De prijzen lagen toentertijd ver onder die van Nederland. Inmiddels zijn de tijden echter veranderd, en zo ook de prijzen. Nu kunt u in ons buurland klinieken vinden die meer voor een dergelijke ingreep rekenen dan in Nederland! Ook Polen en Turkije zijn populaire keuzes. De prijzen kunnen hier ver onder die van Nederland liggen. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat u maar de helft betaald. Ook kan het zo zijn dat u een goedkope haartransplantatie kunt laten doen omdat u recht heeft op een vergoeding of belastingaftrek. Dit is met name het geval wanneer u lijdt onder een ziekte die de oorzaak is van de haaruitval. Informeer u hiervoor goed naar de mogelijkheden.

Haartransplantatie prijzen Turkije

Turkije heeft vele klinieken voor haartransplantatie en met name in de hoofdstad Istanboel stikt het van de haartransplantatie klinieken. Omdat de prijzen hier niet gereguleerd zijn zult u echter al snel tot de ontdekking komen dat er hier sprake is van enorme prijsverschillen. Zo kan het zijn dat u in de hoofdstad van Turkije haartransplantatie klinieken tegenkomt die meer rekenen voor een ingreep dan in Nederland. Echter zijn er vooral buiten Istanboel vele klinieken die soms minder dan de helft vragen voor een haartransplantatie. Dit komt neer op duizenden euro’s besparing en kan zeker de moeite waard zijn. Wel moet u ook bedenken dat u veel geld kwijt bent voor de tickets en het hotel, tenzij u toevallig familie of vrienden in de buurt van de kliniek heeft waar u kunt verblijven. Omdat al deze extra kosten ook aardig kunnen optellen, kan de uiteindelijke besparing flink tegenvallen. Ook de nacontrole moet in dezelfde kliniek gebeuren en hiervoor moet u dus een tweede keer naar het buitenland afreizen.

Een haartransplantatie laten doen in binnen- of buitenland?

Er zijn voor beide mogelijkheden voor- en nadelen te noemen. Als u de prijzen in Nederland echt niet kunt betalen, maar u wilt toch een haartransplantatie laten doen, dan is een ingreep in een kliniek in het buitenland waarschijnlijk uw beste optie. Houdt er echter wel rekening mee dat er hier geen kwaliteitsgaranties zijn. Het oude spreekwoord ‘u krijgt waar u voor betaald’ geldt ook hier. Als u namelijk minder dan de helft van de kosten die u in Nederland zou betalen, voor een kliniek in het buitenland betaald, dan kunt u er ook op rekenen dat de kwaliteit niet hetzelfde is. Daarnaast is er altijd het risico dat er iets fout gaat en ook als is dit risico er ook in Nederland, hier kunt u tenminste gemakkelijk terug gaan naar de haartransplantatie kliniek als dat nodig mocht zijn. Ondergaat u de ingreep in het buitenland, dan moet u ook daar naartoe voor nacontroles en als er iets niet helemaal in orde is. Dit zorgt weer voor extra frustratie en ook voor veel extra kosten! Kiest u toch voor een buitenlandse kliniek, zorg er dan voor dan u zich goed informeert naar de reputatie van de door u gekozen specialist.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons