U heeft last van inhammen, een kale kruin of een terugtrekkende haarlijn? En u wilt hier iets aan doen? Dan zijn er tientallen klinieken die u hierbij kunnen helpen. Sommige mensen kiezen voor een haartransplantatie in het buitenland. Waarom kiezen mensen voor een haartransplantatie in bijvoorbeeld Polen of Turkije? In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een haartransplantatie in het buitenland.

Voordelen en nadelen van haartransplantatie in het buitenland.

Voordelen en nadelen van haartransplantatie in het buitenland.

Wat verstaan we onder een haartransplantatie in het buitenland?

Als Nederlandse haarkliniek verstaan wij onder een ‘haartransplantatie in het buitenland’ een haartransplantatie in een ander land dan Nederland. Voorbeelden van dergelijke haartransplantaties zijn:

  • Haartransplantatie Turkije
  • Haartransplantatie België
  • Haartransplantatie Polen
  • Haartransplantatie India
  • Haartransplantatie VS
  • Haartransplantatie Verenigd Koninkrijk

Wanneer we kijken naar een haartransplantatie in het buitenland, heeft dit verschillende voor- en nadelen. Sommige voor- of nadelen gelden echter weer niet voor ieder land.

Waar is een haartransplantatie in het buitenland goedkoper?

Een belangrijke reden voor veel mensen om een haartransplantatie in het buitenland te ondergaan, is de prijs. De prijzen liggen in sommige landen flink lager dan in Nederland. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Turkije en Polen. Wanneer we kijken naar de VS, het Verenigd Koninkrijk en België, is er geen sprake van een lagere prijs dan in Nederland. Sterker nog, veel haarklinieken in de VS en in België zijn duurder dan de haartransplantatie klinieken in Nederland.

Voordelen van een haartransplantatie in het buitenland

Eigenlijk is er maar één voordeel te noemen van een haartransplantatie in het buitenland. Dit is de lagere prijs. Houd er echter rekening mee dat dit alleen geldt voor haarklinieken in Polen en Turkije. De prijzen liggen hier veelal ongeveer 50% lager dan in Nederland. Nederland is op het gebied van haartransplantatie over het algemeen erg ervaren. De artsen zijn goed opgeleid en de eisen die gesteld worden aan de OK’s zijn vrij streng.

Nadelen van een haartransplantatie in het buitenland

Wanneer wordt gekeken naar het aantal haartransplantaties die worden uitgevoerd, kiest ongeveer 85% van de mensen in Nederland voor een behandeling in eigen land. Dit is niet zomaar het geval. Belangrijke nadelen van een haartransplantatie in het buitenland zijn als volgt:

  • Nazorg en controles kunnen niet door dezelfde arts worden gedaan.
  • Minder grip op de kwaliteit die de arts levert.
  • Er kan geen kennismaking plaatsvinden met de arts, voordat de haartransplantatie plaatsvindt.
  • Wanneer er complicaties plaatsvinden, is het lastig de behandelend arts hierbij te betrekken.

Wel of geen haartransplantatie in het buitenland laten uitvoeren?

Twijfelt u over het ondergaan van een haartransplantatie in het buitenland? Probeer de voor- en nadelen van een behandeling in het buitenland altijd goed tegen elkaar af te wegen. Door dit te doen, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Het is daarnaast ook belangrijk dat u niet alleen let op de prijs. Let bij voorkeur op de prijs-kwaliteitverhouding. Goedkoop is in sommige gevallen duurkoop. Bovendien zijn de tarieven van onze kliniek waarschijnlijk scherper dan u denkt. We nodigen u graag uit voor aan gratis en vrijblijvend consult. We zullen dan onderzoeken hoeveel grafts er bij u moeten worden getransplanteerd voor een mooi resultaat. Op basis van deze informatie kan daarnaast een prijsopgave worden gemaakt.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons