Vergoeding haartransplantatie

U heeft problemen met haaruitval? Wanneer u last heeft van haaruitval, omdat u ouder wordt, of omdat u een ziekte onder de leden heeft, kan haartransplantatie een uitkomst zijn. Het is echter wel duur om een haartransplantatie te ondergaan. Dit kan in de duizenden euro’s lopen. Daarom is er een vergoeding haartransplantatiedoor uw zorgverzekeraar een uitkomst. U moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor financiële vergoeding in aanmerking te komen. Helaas vergoeden de meeste zorgverzekeraars alleen haartransplantatie behandelingen bij haaruitval door ziekte.

Medische bewijzen overleggen

De vergoeding voor haartransplantatie is eigenlijk altijd op medische basis. Een huisarts en een specialist moeten bewijzen over uw specifieke situatie indienen en doorverwijzen naar een behandelaar voor haartransplantatie. Daarom is het afsluiten van een haartransplantatie verzekering voor wie hier bij haartransplantatie baat heeft absoluut een must.

Soms wordt in vooral medische gevallen haartransplantatie uit de basisverzekering vergoed en wanneer de vergoeding ook opgenomen zit in de aanvullende verzekering, wordt er nog wat extra uitgekeerd. Sommige verzekeraars bieden helemaal geen haartransplantatie verzekering op hun polis aan.

Aanmelden bij de juiste zorgverzekeraar

Het is dus van belang, als haartransplantatie vergoeding voor u noodzakelijk is, dat u zich aanmeldt bij een zorgverzekeraar, die de haartransplantatie vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering. En wanneer u dit niet weet, moet u uw polis bij uw huidige zorgverzekeraar even doornemen op vergoeding haartransplantatie. Heeft u geen vergoeding voor haartransplantatie in uw verzekeringspolis, dan kunt u zoeken waar u in België of in Nederland een haartransplantatie verzekering kunt afsluiten. Kliniekbemiddelaar.nl kan u hier bij helpen.

Heeft u recht op vergoeding haartransplantatie?

Vergoeding haartransplantatie wordt eigenlijk alleen gegeven in schrijnende situaties. Mensen die haaruitval hebben gekregen door een ziekte of een traumatische ervaring, zoals een ongeluk, kunnen vergoeding krijgen. Door littekenvorming kan haaruitval hebben plaatsgevonden. Vergoeding wordt zelden helemaal gegeven. Er blijft altijd een bedrag over dat u zelf moet betalen. Alleen al het eigen risico.

Bij psychisch lijden

Wanneer u ernstig psychisch lijdt door haaruitval en kaalheid, kan het zijn dat de psycholoog, de huisarts of een andere therapeut hiervoor bewijzen moet overleggen. Soms worden de kosten van haartransplantatie dan wel uitbetaald. Het is zeker belangrijk dat u in elk geval probeert vergoeding te krijgen, door de vergoeding bij uw zorgverzekeraar aan te vragen. Hiertoe moet naast het overleggen van goede bewijzen ook een gemotiveerde brief schrijven. Uit ervaring is bekend dat kaalheid met psychische problemen zelden wordt vergoed. Wanneer u door uw haarproblemen ernstig depressief bent, kunt u hiervoor bewijzen in de vorm van medicatie voorschriften en consult verslagen vragen aan uw specialist. Uw specialist kan de vergoeding voor u aanvragen. Het wil nog wel eens lukken om toch vergoeding te krijgen. De Kliniekbemiddelaar houdt in de gaten waar aanbiedingen en acties zijn op het gebied van haartransplantatie.

Informeer bij HaartransplantatieCentrum

Wanneer u tot haartransplantatie wilt overgaan kunt u informeren bij de Kliniekbemiddelaar naar de instanties en klinieken met goede kwaliteit en een betaalbare haartransplantatie behandeling. Kliniekbemiddelaar houdt er een overzicht van bij en blijft de ontwikkelingen hieromtrent bij de klinieken en behandelaars volgen.

Check de polis van uw zorgverzekeraar

Voor u begint aan de haartransplantatie behandelingen moet u eerst even controleren bij uw eigen verzekeraar of vergoeding voor haartransplantatie in uw pakket zit. Dit staat op uw polis onder de voorwaarden aangegeven. U kunt naar uw zorgverzekeraar bellen of hen mailen. Wanneer u geen vergoeding heeft op uw polis of omdat uw reden van haaruitval niet medisch is de vergoeding niet krijgt heeft u nog een optie bij uw belastingaangifte.

Haartransplantatie mogelijk fiscaal aftrekbaar

U kunt bekijken of u fiscale haartransplantatie vergoeding kunt krijgen. U kijkt of u de haartransplantatie kosten onder ziektekosten kunt laten vallen. Want een groot bedrag ziektekosten is fiscaal aftrekbaar. U kunt hiervoor inlichtingen inwinnen bij een accountant, rechtswinkel of bij de Belastingdienst zelf. Voorwaarde is dat de kosten onder zorg en/of ziektekosten vallen.

Regel een haartransplantatie verzekering

Plan uw haartransplantatie van te voren. U kunt in november van elk jaar overgaan naar een andere zorgverzekeraar, die beter op uw wensen aansluit. U moet zich dan wel dit jaar goed informeren en er achter zien te komen welke zorgverzekeraar vergoeding aanbiedt en welke klinieken een goede prijs bieden. Kliniekbemiddelaar wil u hier graag bij van dienst zijn.

Een potje apart zetten en sparen voor uw haartransplantatie

U kunt sparen en elke maand wat geld opzij te leggen. Dan kunt u de behandeling een of twee jaar later beginnen. Haartransplantatie is trouwens sowieso vaak een proces. De kosten kunnen enigszins gespreid betaald worden, want een haartransplantatie vindt meestal niet ineens helemaal plaats. U heeft een aantal behandelingen na elkaar en moet soms later nog eens terugkomen.

Vraag altijd een haartransplantatie vergoeding aan

Omdat de kosten van haartransplantatie toch wel pittig zijn en in de duizenden euro’s kunnen oplopen, is het zaak om er alles aan te doen om de vergoeding via de zorgverzekeraar te krijgen. De Kliniekbemiddelaar kan u meer informatie hierover geven. Ook haarwerk wordt vergoed, dit kan zeker tot 400 euro per jaar zijn. Alles wat u terug kunt krijgen is meegenomen. Heeft u zelf moeite met het uitzoeken en aanvragen van een vergoeding? Schakel dan Kliniekbemiddeling in! U kunt Kliniekbemiddelaar bellen of mailen met uw informatievraag. U vindt de contact gegevens op Kliniekbemiddelaar.nl.

Conclusie vergoeding voor haartransplantatie

Het is belangrijk om naar een haartransplantatie vergoeding onderzoek te doen. Check eerst uw eigen zorgverzekeraar en ga anders over naar een andere zorgverzekeraar. Informeer naar de klinieken die vergoed worden en zorg dat u bij een gecertificeerde kliniek in eigen land terecht kunt. De Nederlandse zorgverzekeraar vergoedt vaak geen behandeling in het buitenland, Turkije of elders. Gelukkig kunt u in eigen land bij uitstekende haarkinieken terecht voor een haartransplantatie. Wanneer u geen vergoeding kunt krijgen via de zorgverzekering dan kunt u proberen de vergoeding alsnog te verkrijgen via de belastingaangifte. Ook hier moet u zich goed over laten informeren en voorlichten. Kliniekbemiddelaar kan u hierin van dienst zijn.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Hide Buttons